Σταυρούλα Μίχου

Αρχαιολόγος, Aρχαιοβοτανολόγος

Η Σταυρούλα είναι υποψήφια διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διερευνά τη διαχρονική σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρωπίνων κοινωνιών και φυσικού περιβάλλοντος, όπως αυτή διαφαίνεται μέσα από τη μελέτη των προϊστορικών φυτικών καταλοίπων. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης «Περιβαλλοντική Αρχαιολογία και Παλαιοοικονομία». Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην Αρχαιοβοτανική, την Προϊστορική Οικονομία, τα Κοινωνικά και Οικονομικά δίκτυα των Φυτικών Προϊόντων και της Τροφής. Συμμετέχει στο πρόγραμμα PlantCult με τον προσδιορισμό και την ταξινόμηση των φυτικών διατροφικών καταλοίπων από τους προϊστορικούς λιμναίους οικισμούς της περιοχής Αμυνταίου Φλώρινας.

 

contact gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνεργάτες Προγράμματος

Hans-Peter Stika

Hans-Peter Stika

Επικουρικός Λέκτορας Αρχαιοβοτανικής, Πανεπιστήμιο του Hohenheim Read More
Stefi Jacomet

Stefi Jacomet

Καθηγήτρια Αρχαιοβοτανικής, Πανεπιστήμιο Βασιλείας Read More
Andreas Heiss

Andreas Heiss

Επιστημονικός συνεργάτης, Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών Read More
  • 1
  • Φυτικές Τροφές

    Φυτικές Τροφές

    Το πρόγραμμα θα εξετάσει ένα εντυπωσιακό σύνολο πραγματικών φυτικών καταλοίπων και, αξιοποιώντας προηγούμενες πιλοτικές μελέτες, θα δημιουργήσει ένα σταθερό μεθοδολογικό
    Read More
  • Εργαλεία άλεσης & Μαγειρικός εξοπλισμός

    Εργαλεία άλεσης & Μαγειρικός εξοπλισμός

    Το μέγεθος και ο τύπος του εξοπλισμού για την παρασκευή του φαγητού συνδέονται στενά με τη μαγειρική πρακτική, τις μαγειρικές
    Read More
  • Εθνογραφία & Αρχαία κείμενα

    Εθνογραφία & Αρχαία κείμενα

    Η εθνογραφική επιτόπια έρευνα θα προσφέρει γνώσεις σχετικά με τους παραδοσιακούς τρόπους μετασχηματισμού των φυτών σε φαγητό, στο πλαίσιο είτε
    Read More
  • Πειραματική διερεύνηση

    Πειραματική διερεύνηση

    Διεξαγωγή πειραμάτων σχετικών με την επεξεργασία και το μαγείρεμα διαφορετικών ειδών φυτών, με στόχο τη δημιουργία διαφορετικών συνταγών και τελικών
    Read More

 

 

Copyright: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 2016-2021. All Rights Reserved.

Search